Soorten content

 • De content piramide
 • Hero content
 • Hub content
 • Hygiene content

De content piramide bestaat uit drie verschillende lagen: Hero, Hub & Hygiene. De drie lagen versterken elkaar en daarmee een marketing campagne maar zijn los van elkaar in te zetten.

De Piramide

Bovenaan de piramide staat hero content. Dit zijn projecten die het brandgevoel overbrengen. Het doel van deze video's is naamsbekendheid te genereren en om de kijker te inspireren De Vidal Kitesurf video is hier een voorbeeld van. Kickstarter video's zijn ook een vorm van Hero content, hier is de "Valtech Recruitment" video een voorbeeld van.

Voorbeeld

In het midden van de piramide staat Hub content. Deze content wordt ingezet om de aandacht van de kijkers vast te houden. Dit zijn wat kleinere producties. Denk hierbij aan een evenement video of een update vanuit het bedrijf. De VVD video is hier een voorbeeld van.

Voorbeeld

De onderste laag van de piramide is Hygiene content. Deze content is bedoeld om de online vindbaarheid te vergroten. Een bedrijf maakt specifieke content die past bij de vraag vanuit de doelgroep. Deze content is handig om bijvoorbeeld een kanaal te laten groeien en om organisch je merkbekendheid te doen groeien. De Zenner video's zijn hier een goed voorbeeld van.

Voorbeeld

Ons laatste werk

 1. Red Bull MegaLoop Challenge 2K19

  Nederland is een kitesurfland en eens per jaar wordt de Red Bull Megaloop challenge gehouden. Een event zoals geen ander, waarbij 16 kitesurfers in een gigantische storm, zo hoog en extreem mogelijke tricks moeten uitvoeren.

 2. KWF Kankerfonds, de verhalenboom

  Voor KWF hebben wij een serie van prachtige video's mogen maken. Binnen de video's wordt een bijzonder verhaal over een dierbare verteld door iemand die hen lief heeft. In deze video vertelt Steve over zijn vader René die al langdurig ziek is. Hij verteld over de onzekerheid die de familie heeft, maar ook over de positieve en krachtige houding van zijn vader.

 3. De Jonge Dikkert

  De Jonge Dikkert is een prachtig restaurant dat zich gevestigd heeft in de molen die in 1672 is gebouwd. Wij hebben een 30 seconde video gemaakt om een teaser te geven van de ervaring die een gast zou hebben in de het restaurant. Daarnaast is te zien hoe met zorg en professionaliteit het eten wordt bereid.

 4. Harlem Launch Party

  Wij waren bij de productlancering van het Nederlandse kitesurfmerk Harlem. Daar schoten wij beelden die de vibe, de mensen en het enthousiasme vastlegde. Ook is het direct duidelijk welke gave producten er gelanceerd zijn.

 5. Zenner

  Voor Zenner hebben wij een serie van how-to en tutorial video's gemaakt. Het doel van de video's is om de kijker te inspireren en activeren op het gebied van haarstyling. De nadruk ligt op het kapsel, wel is er te zien welke producten er zijn gebruikt zodat de kijker het specifieke hairpiece zelf na kan maken. Deze content is grotendeels Hygiene content, er wordt door de kijkers zelf gezocht op de video's. De nieuwe video's hebben het Youtube kanaal een boost gegeven.

 6. VVD Utrecht Promotie video

  Voor de Utrechtse VVD hebben wij een promotievideo gemaakt. Hierin werden de pijlers van de campagne toegelicht. De focus binnen de video lag op een korte, krachtige boodschap die ondersteund werd door prachtige beelden van de stad Utrecht.

 7. Thomas Vidal

  In deze video is het karakter neergezet als meer dan de persoon Thomas, hij is zijn eigen merk, hij is Vidal. De Miami vice letters, cinematografische insteek en focus op de woeste zee hebben deze video apart gezet van de video's die kitesurfers tot nu toe gewend zijn te zien. Door het concept vanuit een nieuw perspectief te benaderen is er een eindproduct gekomen dat nog niet eerder zo is gedaan.

 8. TU-Delft D:Dream Hall

  De D:Dream Hall is een plek waar studenten de machines van morgen kunnen bouwen. Hier kunnen zij werken aan projecten die technologisch vooruitstrevend zijn. Wij hebben in samenwerking met de TU Delft een krachtig verhaal neergezet. De video wordt gebruikt om voorafgaand aan rondleidingen een inkijk te bieden in het proces van de Dreamteams. Ook legt de video de inspanning en passie van de studenten bloot.

 9. Sleep.AI

  De Sleep AI video is gemaakt met als doel om de kijker te overtuigen en te informeren van de werking van het product. In dit geval werd de video ingezet als kickstarterscampagne, waar mede dankzij de video hij zijn gestelde doel heeft binnen gehaald.